De kracht van dagdromen

De kracht van dagdromen

Lang dachten psychologen dat dagdromen ‘tijdverspilling’ was. Dagdromen stond daarom ook vaak gelijk aan het missen van concentratie. Misschien herken je het zelf ook wel, dat je als kind uit het raam aan het staren was en van de leraar hoorde “stop met dromen”.  

Maar sinds eind jaren vijftig is er een nieuwe denkwijze rondom dagdromen ontstaan. Professor Jerome L. Singer lanceerde wat nu wordt erkend als een baanbrekend onderzoek naar dagdromen, dat nog steeds door psychologen wordt gebruikt. In zijn onderzoek kwamen de positieve effecten van dromen terwijl je wakker bent aan het licht.  

Om te beginnen stelde Singer vast dat dagdromen een heel ‘normaal’ fenomeen is bij mensen. Het kan zelfs tot 50% van onze tijd in beslag nemen. Vandaar de associatie dat het vaak wordt gezien als verminderde productiviteit. Toch zijn de voordelen als volgt;

  1. Creativiteit en verbeeldingskracht: Dagdromen stelt ons in staat om nieuwe ideeën te genereren, creatieve oplossingen te bedenken en onze verbeeldingskracht te stimuleren. Het is een manier om buiten de gebaande paden te denken en nieuwe mogelijkheden te verkennen.
  1. Stressvermindering: Dagdromen kan dienen als een vorm van mentale ontsnapping van alledaagse stress en zorgen. Het stelt ons in staat om tijdelijk af te dwalen van de realiteit en ons te verliezen in onze eigen gedachten en fantasieën, wat kan leiden tot een gevoel van ontspanning en verlichting. Dit is dan weer erg gunstig voor onze slaap kwaliteit, want voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je door de dag heen ook veel momentjes van ontspanning inbouwt. Dit kan je ook doen een paar keer te sprayen met de 100% biologische lavendel spray, wat de kracht van lavendel is lees je in dit blogbericht.
  1. Persoonlijke reflectie en zelfontdekking: Dagdromen biedt ons de gelegenheid om dieper na te denken over onszelf, onze doelen, verlangens en emoties. Het stelt ons in staat om intern te verkennen en een beter begrip van onszelf te ontwikkelen. Dagdromen kan helpen bij het verwerken van ervaringen en het verkrijgen van inzicht in wie we zijn en wat we willen.
  1. Probleemoplossing: Het vermogen om te dagdromen kan ons helpen om complexe problemen op te lossen. Door ons brein de vrijheid te geven om te associëren en te verkennen, kunnen we nieuwe perspectieven en benaderingen ontdekken die anders mogelijk over het hoofd zouden worden gezien.
  1. Inspiratie: Dagdromen kan dienen als een bron van inspiratie. Het kan ideeën en impulsen genereren die ons kunnen motiveren om actie te ondernemen, nieuwe projecten te starten of creatieve uitdagingen aan te gaan.

De voordelen van dagdromen zijn duidelijk en worden nu net zo goed erkend door wetenschappers als door enkele van de meest succesvolle mensen ter wereld die de kracht van dagdromen in de praktijk hebben gebracht. Bedrijven, gelukkige momenten en hele levens zijn ontworpen met behulp van de kracht van dromen en verbeelding.

Voel je vrij om af en toe je geest in de wolken te laten dwalen en de rust, inspiratie en positiviteit die je krijgt van die denkbeeldige reizen terug naar de realiteit te brengen. Een paar sprays van Sault. 100% biologische lavendel spray kunnen je helpen om deze dromen op een ontspannen wijze tot realiteit te brengen. Bestel nu en creëer een oase van ontspanning waar je ook bent.

Back to blog

Leave a comment